Povratak

  1. Početna
  2. Povratak

Kada sam se 2017 vratio u Srbiju nakon skoro dvadeset godina u Sjedinjenim Američkim Državama, došao sam sa namerom da se uključim u društveni i politički život zemlje jer je politika oduvek bila moja strast. Počeo sam razgovore sa nekim strankama a sa nekima nisam stigao ni do razgovora kad sam shvatio da ono sto sam ja zamislio i želeo ne postoji i političari nisu zainteresovani za to.

Želeo sam da pričam o politici koje se narod neće gaditi, politici gde se učlanjuje da bi se služilo i da bi se uradilo neko dobro, za sebe, svoje pretke, svoju državu, narod i budućnost. Želeo sam da pričam o politici gde se ne grade karijere nego se sluze dva mandata i vrati prvobitnim zanimanjima, gde nema mesta ličnom egu ni sindromu večitog lidera.

Došao sam na ideju da osnujem pokret gde će svaki član biti deo skupštine pokreta, gde nema beznačajnih ljudi i gde smo svi uključeni. Pokret koji će biti i patriotski ali i gradjanski, jer te dve stvari nisu u suprotnosti, to su nametnuti koncepti. Da okupim ljude koji žele jaku državu koja se brine o stanovništvu, o radnicima, o seljacima, o mladima, o penzionerima, o invalidima, o intelektualcima, o kulturnim radnicima a ne samo o eliti. Hoću da zajednički stvorimo državu kojoj se neće naredjivati spolja i koja će svoju sudbinu krojiti kao ravnopravna, nezavisna i suverena država.

Nadam se da ćete pročitati našu platformu i da ćete nam se pridružiti.

Vladimir Todorovic